Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Angst behandeling

De meeste mensen vinden het niet leuk om naar de tandarts te gaan. Vaak komt extreme angst voor de tandarts voort uit nare ervaringen met kiespijn en de behandelwijze. Bij Æsthetic Design zijn ze zich bewust van deze problemen en zullen ze er alles aan doen om angst te verminderen en de patiënt op haar/zijn gemak te stellen. Ze doen dat in eerste instantie door er voor te zorgen dat ontstane kiespijn zo snel mogelijk over gaat en door de behandelingen zo pijnloos mogelijk te laten verlopen.

 

Onze praktijk

De praktijk zelf is zodanig ingericht dat de klinische sfeer die vroeger bij veel praktijken heerste en patiënten angst aanjoeg, afwezig is. De praktijk is huiselijk ingericht en in warme kleuren. De stoelen in de wachtkamer zijn comfortabel en ook in de behandelkamers staan prettige stoelen, zodat wie echt bang is, niet gelijk die "enge stoel" in hoeft. Door aandachtig te luisteren proberen ze bij Æsthetic Design de angst van de patiënt zo goed mogelijk te begrijpen en daarmee tijdens de behandeling rekening te houden. Voor, tijdens en na de behandeling wordt steeds uitgelegd wat er gedaan gaat worden, zodat de patiënt weet wat er gaat gebeuren.

 

De behandelingen

Bij alle behandelingen waarvan ze bij Æsthetic Design weten dat het pijn gaat doen wordt de patiënt verdoofd, behalve als de patiënt dat zelf niet wil. Er is geïnvesteerd in de nieuwste apparatuur, zodat een behandeling nooit langer duurt dan nodig is, alles loopt soepel en vlot. Met het computer gestuurde Cerec kunnen tanden en kiezen vaak in één behandeling behandeld worden. Er hoeft niet altijd "gehapt" te worden, waardoor er voor de patiënt die bang is, er minder angstmomenten zijn bij dit soort behandelingen.

Bij Æsthetic Design wordt de behandeling gestopt als het echt niet meer gaat en wordt er pas verder gegaan als de patiënt zegt dat dat kan. Blijkt na een aantal bezoeken dat de wijze van behandelen niet werkt, dan wijst de tandarts de patiënt door naar een specialist in het behandelen van angstpatiënten. In veel gevallen kunnen ze bij Æsthetic Design voorkomen dat kiespijn ontstaat, door het gebit regelmatig na te kijken. Ze kunnen middels röntgenfoto's kijken of er ergens, met het blote ogen niet zichtbare problemen aan het ontstaan zijn. Deze problemen kunnen dan behandeld worden voordat kiespijn ontstaat.

Door het voorkomen en verhelpen van kiespijn word de angst voor de tandarts vermindert en durven angstpatiënten weer naar de tandarts te gaan. Zo kunnen de tandarts en de patiënt er samen voor zorgen dat het gebit van de patiënt behouden blijft.

 

Meer informatie

De laatste jaren zien we dat er diverse methode zijn ontwikkeld voor zelfhulp voor angstige patiënten. Voor meer informatie gaat u naar de pagina zelfhulp voor angstige patiënten. Of u kunt ons bereiken via het telefoonnummer 0252-426 726 en e-mailadres aesthetic@tanddesign.nl