Bang voor de tandarts

Home » Angstbehandeling

Nare ervaringen

De meeste mensen vinden het niet leuk, of zijn zelfs bang om naar de tandarts te gaan. Vaak komt extreme angst voor de tandarts voort uit nare ervaringen met kiespijn en de behandelwijze. Bij Æsthetic Design zijn we ons bewust van deze problemen en zullen we er alles aan doen om angst te verminderen en u op uw gemak te stellen. Dat doen we in eerste instantie door de pijn zo snel mogelijk te verhelpen. We zorgen dat de behandeling zo pijnloos verloopt.

Tandarts in een praktijk met huiselijke sfeer

In Lisse komt u binnen in een praktijk met een huiselijke sfeer. De wachtkamer heeft comfortabele banken en warme kleuren. Omdat de klinische sfeer ontbreekt, voelen veel patiënten zich meteen meer op hun gemak. Ook in de behandelkamers staan prettige stoelen.

Voor meer informatie over de mogelijkheden en prijzen, maak een afspraak voor een passend advies.

Neem contact met ons op

Tijd om uw angst te begrijpen

Bent u bang voor de tandarts, vertel het ons dan gerust. Wij luisteren aandachtig naar u, zodat we zo goed mogelijk begrijpen waar u bang voor bent. Vervolgens kunnen wij daar tijdens de behandeling zo veel mogelijk rekening mee houden. Veel mensen vinden het vervelend als ze niet weten wat er precies gaat gebeurt, omdat ze het gevoel hebben dat ze de controle kwijt zijn. Daarom leggen wij voor, tijdens en na de behandeling steeds uit wat we gaan doen, zodat u precies weet wat er gaat gebeuren.

Snelle behandeling is minder eng

Patiënten die bang zijn voor de tandarts, vinden het vaak prettig als een behandeling snel voorbij is. Daarom investeren we steeds in de nieuwste apparatuur, zodat een behandeling sneller gaat dan bij andere praktijken. Zo kunnen we dankzij ons computergestuurde programma Cerec tanden en kiezen in één behandeling trekken en een nieuwe, op maat gemaakte brug plaatsen. Ook hoeft u niet altijd te happen, zodat u minder angstmomenten ervaart.

Preventie voorkomt kiespijn

In veel gevallen kan de tandarts voorkomen dat u kiespijn krijgt. Ga daarom altijd naar de controles. Zo kan de tandarts door middel door middel van röntgenfoto’s kijken of er ergens problemen ontstaan, die niet zichtbaar zijn me het blote oog. Wij kunnen deze problemen behandelen, voordat u kiespijn krijgt. In de praktijk merken we dat veel patiënten die bang zijn voor de tandarts, hierdoor juist weer vaker durven te komen. Omdat ze ervaren dat het geen pijn doet, wordt de angst minder en blijft hun gebit gezond.

Bang voor de tandarts? Maak een afspraak

Er zijn veel methodes om angstige patiënten te helpen. Kijk bijvoorbeeld op onze zelfhulppagina. Ook al bent u (een beetje) bang voor de tandarts, maak dan vooral een afspraak en laat het ons weten. Dan plannen we extra tijd voor u in. Bel ons op 0252-426726 of vul het contactformulier in.

Æsthetic design

Grevelingstraat 83
2161 WE Lisse
Telefoon: 0252 426 726
E-mail: aesthetic@tanddesign.nl

Maandag: 9.00-12.30 en 13.30-17.00 uur.
Dinsdag: 9.00-12.30 en 13.30-17.00 uur.
Woensdag: 9.00-12.30 en 13.30-17.00 uur.
Donderdag: 9.00-12.30 en 13.30-17.00 uur.
Vrijdag/zaterdag/zondag: Gesloten

Bel