Cerec: snel kronen en bruggen maken

Home » Cerec behandeling

Cerec-systeem

Æsthetic Design begrijpt dat uw tanden heel belangrijk voor u zijn. Wanneer u een kies of tand heeft gebroken of onverwachts een kies niet meer te behouden is, wilt u het liefst dat dit zo snel mogelijk wordt hersteld . Bij Æsthetic Design kan dit binnen één dag. Ons Cerec-systeem maakt heel snel perfect passende kronen, bruggen en vullingen. Het resultaat is een natuurlijk uitziend gebit.

Wat is Cerec?

Cerec is een systeem waarmee de tandarts en tandtechnicus heel snel kronen, bruggen en vullingen maakt. Het systeem bestaat uit een camera, scanner, 3D-software en een computergestuurd freesapparaat.

Voor meer informatie over de mogelijkheden en prijzen, maak een afspraak voor een passend advies.

Neem contact met ons op

Kroon of tandvervanging binnen één bezoek

Wanneer u een nieuwe brug of kroon nodig heeft, wordt er een afdruk gemaakt van uw gebit. De meeste tandartsen maken een afdruk in de mond, waarbij u moet ‘happen’. Veel mensen vinden dit onplezierig. Æsthetic Design in Lisse begrijpt dit. Daarom maken wij gebruik van moderne, computergestuurde apparatuur. Dit gaat sneller en u hoeft niet te happen.

Op basis van de beelden maken wij de perfect gevormde kroon of brug. Eventueel maken we een gipsmodel van uw gebit, zodat we uw gebit onderling kunnen bespreken zonder dat u hierbij hoeft te zijn. Alleen wanneer een afdruk via onze apparatuur niet mogelijk blijkt, maken we alsnog een afdruk in uw mond.

Werkwijze

Wanneer u een groot gat in uw tand of kies heeft, of wanneer er een tand of kies ontbreekt, gaat de tandarts als volgt te werk:

  • De tandarts slijpt de tand of kies die behandeld moet worden in de juiste vorm om de tandvervanging te kunnen maken. Ontbreekt uw tand of kies, dan slijpt de tandarts uw tanden of kiezen aan weerszijden van de lege plek, zodat daar de brug overheen komt.
  • De tandarts scant uw mond. Dit gaat digitaal via Cerec.
  • Op de computer ziet u een 3D-beeld van uw mond. De tandarts kijkt samen met u wat de mooiste en meest natuurlijke oplossing is. Een opening tussen de tanden kan opgevuld worden door de ‘nieuwe’ tanden of kiezen iets breder of hoger te maken, zodat dit mooi aansluit op uw gebit. Ook andere vormveranderingen zijn mogelijk.
  • De vorm van de brug of kroon wordt nu doorgegeven aan het freesapparaat. De tandarts of tandtechnicus plaatst een blokje in de juiste kleur in het apparaat. Cerec freest uw brug of kroon. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
  • De tandarts plaats uw nieuwe brug, kroon of vulling in uw mond. Hij zet deze vast met een speciaal soort ‘cement’, zodat het net zo stevig zit als uw eigen tanden.

Offerte aanvragen

Wilt u ook een nieuwe kroon of brug binnen één behandeling? Vraag een offerte aan of maak direct een afspraak met Æsthetic Design. Bel ons op 0252-426726 of vul het contactformulier in.

Æsthetic design

Grevelingstraat 83
2161 WE Lisse
Telefoon: 0252 426 726
E-mail: aesthetic@tanddesign.nl

Maandag: 9.00-12.30 en 13.30-17.00 uur.
Dinsdag: 9.00-12.30 en 13.30-17.00 uur.
Woensdag: 9.00-12.30 en 13.30-17.00 uur.
Donderdag: 9.00-12.30 en 13.30-17.00 uur.
Vrijdag/zaterdag/zondag: Gesloten

Bel