Implantologie en all-on-4-systeem

Home » Implantologie / All-on-4-systeem

Zelfvertrouwen

U wilt graag een mooi, gezond gebit, zodat u met zelfvertrouwen kunt lachen. Wanneer u meerdere tanden en kiezen mist en geen elementen meer kan behouden, stapt u over op een volledige prothese.

Bij Æsthetic Tanddesign heeft u ook keuze uit een all-on-4-systeem, waarbij we een prothese maken die wordt bevestigd op vier implantaten. De prothese ziet eruit en voelt aan als uw eigen gebit.

All-on-4-treatment-concept
klikgebit

Werkwijze all-on-4-systeem

Van te voren worden er gebitsafdrukken gemaakt om alvast de volledige prothese te vervaardigen. De implantoloog plaatst de implantaten in uw kaak. Hierop wordt het nieuwe gebit bevestigd. 

Hierdoor wordt de spierkracht in uw kaken tijdelijk iets verlaagd, zodat u in het begin niet te veel kracht zet op uw nieuwe prothese. Zo kunt u rustig wennen. De eerste maanden is het aan te raden om iets zachter voedsel te nuttigen. Daarna kunt u normaal eten, drinken, praten en lachen. Zodra de prothese klaar is, plaatst de tandarts deze op uw nieuwe implantaten. Hierdoor wandelt u dezelfde dag naar buiten met een mooi, natuurlijk ogend gebit.

All-on-4-systeem

Het all-on-4-systeem betekent dat de tandarts vier implantaten plaatst in uw onder- of bovenkaak. Uw nieuwe, volledige prothese schroeven we op de implantaten. U hoeft dit gebit er dus niet uit te halen ’s nachts, want het zit zo stevig dat het aanvoelt als uw eigen gebit.

Voor meer informatie over de mogelijkheden en prijzen, maak een afspraak voor een passend advies.

Neem contact met ons op

Onderhoud van uw nieuwe prothese

Uw nieuwe, tijdelijke prothese gaat één jaar mee. U onderhoudt uw nieuwe prothese alsof het uw eigen tanden zijn, door deze normaal te poetsen en flossen. Na dit jaar komt u terug bij Æsthetic Design in Lisse. Hier wisselt de tandarts uw tijdelijke prothese om voor uw ‘vaste’ prothese. Deze gaat vijf tot zes jaar mee.

All-on-4 en zorgverzekering

De all-on-4-behandeling met prothese worden vaak niet vergoed door uw zorgverzekering. Vraag daarom vooraf een offerte aan of overleg met uw zorgverzekeraar wat de mogelijkheden zijn.

Offerte aanvragen

Heeft u interesse in een prothese die niet uitneembaar is op implantaten? Vraag verblijvend een offerte op via ons contactformulier. U kunt ons ook bellen. Wij zijn maandag tot en met donderdag bereikbaar op telefoonnummer 0252-426726.

Æsthetic design

Grevelingstraat 83
2161 WE Lisse
Telefoon: 0252 426 726
E-mail: aesthetic@tanddesign.nl

Maandag: 9.00-12.30 en 13.30-17.00 uur.
Dinsdag: 9.00-12.30 en 13.30-17.00 uur.
Woensdag: 9.00-12.30 en 13.30-17.00 uur.
Donderdag: 9.00-12.30 en 13.30-17.00 uur.
Vrijdag/zaterdag/zondag: Gesloten