Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Kronen en bruggen

Een kroon of brug vormt een uitstekende oplossing voor afgebroken/beschadigde of missende tanden of kiezen. Voor de restauratie van het gebit vervaardigt Æsthetic Design in Lisse volledig tandkleurige kronen en bruggen met het Cerec-systeem. Cerec staat voor CEramic REConstruction: de kroon of brug wordt met CAD-software ontworpen, waarna de computerhardware de kroon of brug vervaardigt.

 

Kroon plaatsen

Een kroon is vervaardigd van porselein en vervangt het zichtbare gedeelte van een tand of kies. De kroon wordt gefabriceerd op basis van een afdruk van de beschadigde tand. De tandkleurige kroon valt vrijwel niet te onder-scheiden van de originele tand of kies.

 

Brug aanbrengen

Een brug vormt de meest ideale oplossing voor de restauratie van een gebit waarin tanden of kiezen ontbreken. De brug bestaat uit een vaste combinatie van drie of meer elementen en wordt aan weerszijden bevestigd aan bestaande tanden of kiezen. Deze tanden  dienen hiervoor aangepast te worden met een kroon welke onderdeel is van de brug. Een brug is volledig tandkleurig en wordt perfect op maat gemaakt.