Kronen en bruggen

Home » Kronen en bruggen

Kroon of brug

Een kroon of brug vormt een uitstekende oplossing voor afgebroken, beschadigde of missende tanden of kiezen. Voor de restauratie van het gebit vervaardigt Æsthetic Design in Lisse volledig tandkleurige kronen en bruggen met het Cerec-systeem. Cerec staat voor CEramic REConstruction: de kroon of brug wordt met CAD-software ontworpen, waarna de computerhardware de kroon of brug vervaardigt. Dankzij deze techniek heeft u uw nieuwe brug of kroon binnen één behandeling.

Kroon plaatsen

De tandarts plaatst een kroon in drie situaties:

  • Wanneer een tand of kies onvoldoende houvast biedt voor een gewone vulling. Bijvoorbeeld door tandverderf of bij een zenuwbehandeling.
  • Wanneer uw tand of kies is afgebroken, bijvoorbeeld na een harde val. De afgebroken tand of kies wordt vervangen door een kroon.
  • Om uw gebit er mooier uit te laten zien. Bijvoorbeeld wanneer uw tanden sterk verkleurd zijn, of om uw tanden een mooiere vorm te geven.

Een kroon is vervaardigd van porselein en vervangt het zichtbare gedeelte van een tand of kies. De kroon wordt ontworpen op basis van een afdruk van de beschadigde tand. Daarna brengt de tandarts deze aan op uw gebit. De tandkleurige kroon valt vrijwel niet te onderscheiden van de originele tand of kies. Daarom wordt een kroon zowel gebruikt als vervanging van uw tand of kies, als voor cosmetische doeleinden. Onze tandarts zorgt voor een mooi, natuurlijk resultaat.

Voor meer informatie over de mogelijkheden en prijzen, maak een afspraak voor een passend advies.

Neem contact met ons op

Brug aanbrengen

Een brug vormt de meest ideale oplossing voor de restauratie van een gebit waarin tanden of kiezen ontbreken. Een brug is bijvoorbeeld nodig in één van deze drie situaties:

  • Wanneer u tanden of kiezen mist en daardoor moeilijker kunt kauwen.
  • Vervanging van missende tanden of kiezen, zodat uw gebit er mooier uitziet.
  • Voorkomen dat tanden en kiezen scheef gaat staan.

De brug bestaat uit een vaste combinatie van drie of meer elementen en wordt aan weerszijden bevestigd aan bestaande tanden of kiezen. De tandarts past daarvoor deze tanden aan met een kroon. Een kroon is dan onderdeel van de brug. Een brug is volledig tandkleurig en wordt perfect op maat gemaakt. Daardoor voelt het als uw eigen tanden en ziet uw gebit er mooi en natuurlijk uit.

Maak een afspraak

Wilt u een kronen of bruggen laten plaatsen binnen één dag? Bel Æsthetic Design op 0252-426726. Of neem contact met ons op via het contactformulier.

Æsthetic design

Grevelingstraat 83
2161 WE Lisse
Telefoon: 0252 426 726
E-mail: aesthetic@tanddesign.nl

Maandag: 9.00-12.30 en 13.30-17.00 uur.
Dinsdag: 9.00-12.30 en 13.30-17.00 uur.
Woensdag: 9.00-12.30 en 13.30-17.00 uur.
Donderdag: 9.00-12.30 en 13.30-17.00 uur.
Vrijdag/zaterdag/zondag: Gesloten