Tandenknarsen en kaakklachten verminderen

Home » Tandenknarsen en kaakklachten verminderen

Preventie

Heeft u vaak last van kaakklachten of tandenknarsen? Bescherm uw gebit tegen slijtage met behulp van een botoxbehandeling of een occlusale opbeetplaat.

Tandenknarsen en kaakklemmen

Tandenknarsen en kaakklemmen zijn de meest voorkomende kaakklachten. Dit wordt ook wel bruxisme genoemd. Bij tandenknarsen schuift u uw tanden en kiezen krachtig over elkaar. Dit gebeurt vooral ’s nachts. Bij kaakklemmen klemt u de tanden en kiezen hard op elkaar, zonder te schuiven. Dat kan zowel overdag als ’s nachts plaatsvinden. Tandenknarsen en kaakklemmen zijn vaak niet ernstig, maar kunnen wel vervelend zijn. Vooral wanneer dit leidt tot slijtage van uw gebit, gebroken vullingen, kaakklachten of grotere kauwspieren.

Botoxbehandeling tegen bruxisme

Aesthetic Design in Lisse kan uw tandenknarsen of kaakklemmen verhelpen met behulp van botox. Hierbij wordt een beetje botox ingespoten bij uw kauwspier. Bij mensen met knarsentanden of kaakklemmen is de kauwspier vergroot en krachtiger dan gemiddeld, waardoor u onbewust geneigd bent om deze spier vaker te gebruiken.

De botox zorgt dat de spierspanning in de masseter hypertrofie, de kauwspier, wordt verlaagd. Omdat u de spier steeds iets minder gebruikt, verkleint de kauwspier tot een normale grootte. U kunt normaal eten, drinken en praten, maar heeft veel minder last van tandenknarsen of kaakklemmen.

Occlusale opbeetplaat tegen tandenknarsen

Een opbeetplaat helpt om slijtage aan uw gebit te voorkomen bij tandenknarsen. Heeft u andere kaakklachten? Dan helpt de opbeetplaat helpt om verkeerde mondgewoonten te vermijden. Denk bijvoorbeeld aan uw kaken op elkaar klemmen, nagelbijten of op uw wang bijten. Wanneer u deze gewoonten vermijdt, verminderen de pijnklachten aan uw kaken en kauwspieren.

Opbeetplaat op maat laten maken

U kunt een opbeetplaat op maat laten maken bij Æsthetic Design in Lisse. De tandtechnicus maakt een afdruk van uw gebit. Daarna maken wij in ons tandtechnisch laboratorium een opbeetplaat op maat.

Æsthetic design

Grevelingstraat 83
2161 WE Lisse
Telefoon: 0252 426 726
E-mail: aesthetic@tanddesign.nl

Maandag: 9.00-12.30 en 13.30-17.00 uur.
Dinsdag: 9.00-12.30 en 13.30-17.00 uur.
Woensdag: 9.00-12.30 en 13.30-17.00 uur.
Donderdag: 9.00-12.30 en 13.30-17.00 uur.
Vrijdag/zaterdag/zondag: Gesloten