Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Vullingen voor tanden en kiezen

Wanneer u een gaatje heeft is het belangrijk om dit zo snel mogelijk te laten vullen. Hiermee voorkomt u dat het gat groter wordt en de tand of kies ontstoken raakt. Tandartsenpraktijk Æsthetic Design werkt alleen met wit vulmateriaal (composiet/porcelein) en gebruiken absoluut geen amalgaam. Voor het plaatsen van een vulling hoeft u beslist niet angstig te zijn. In onze tandartspraktijk zorgen wij ervoor dat u zich volledig op uw gemak voelt. Wij gaan zorgvuldig te werk en wij plaatsen wij de vulling onder verdoving tenzij u dit zelf niet wenst.

 

Hoe ontstaan gaatjes?

Wanneer bacteriën zich aan het oppervlak van tanden en kiezen hechten ontstaat op den duur een laagje tandplak. Tandplak scheidt zuren af die gaatjes creëren in het tandglazuur. Uiteindelijk kunnen deze gaatjes uitgroeien tot een groter gat: ook wel cariës genoemd. Met goed poetsen en regelmatig tandartsbezoek kunt u de ophoping van tandplak zoveel mogelijk voorkomen en het ontstaan van cariës tegengaan. Wanneer cariës eenmaal is ontstaan, zit er niets anders op dan deze te behandelen en te vullen met een vulling en/of passende behandeling.