Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Wortelkanaalbehandeling

Een endodontologie behandeling is een andere benaming voor een  wortelkanaalbehandeling. Deze behandeling is onder meer noodzakelijk in geval van van pulpitus of tandpijn, het afsterven van de zenuw of een periacabaal abces. Soms is een endodontologie behandeling eveneens noodzakelijk als voorbereiding op de plaatsing van een kroon. Bij tandartsenpraktijk Æsthetic Design voeren wij de behandeling altijd uit onder plaatselijke verdoving, zodat u er niets van voelt.

 

Proces

Tijdens de endodontologie behandeling worden de wortelkanalen en de pulpakamer gedesinfecteerd en hermetisch afgesloten. De kanalen worden tot in de punt van de wortel verbreed met behulp van fijne vijltjes. Deze prepa-ratie zorgt ervoor dat de desinfectievloeistof overal zijn werk kan doen. De tand of kies wordt vervolgens opgevuld door een vulling en afgesloten middels een kroon. De hermetische afsluiting voorkomt nieuwe infecties.

 

Afspraak maken?

Voor afspraken kunt u bellen naar nummer 0252-426 726, van 9.00 – 12.30 uur en van 13.30 – 17.00 uur van maandag t/m donderdag. Of u kunt een e-mail sturen naar: aesthetic@tanddesign.nl. Indien u reeds als patiënt staat ingeschreven bij ons, kunt u ook gebruik maken van de online agenda. Met spoedeisende pijnklachten in het weekend, vrijdag, ’s avonds na 5 uur en tijdens onze afwezigheid kunt u bellen naar het tandartsbemiddelingsbureau in Amsterdam: (0900) 821 22 30 of (020) 303 45 00